Mediation

 

Mediation versus conflicten

 

Conflicten zijn over het algemeen niet positief. Toch kan de situatie, door inzet van de juiste bemiddeling (= mediation), beter zijn na het conflict dan dat hij was voor het conflict. Samenwerken leidt nu eenmaal af en toe tot wrijving en soms ook tot conflicten. Escalatie van conflicten is natuurlijk zeer ongewenst en dient derhalve deskundig aangepakt te worden middels mediation om verdere problemen te elimineren en iedereen weer op één lijn te krijgen.

De inzet van een mediator is van belang als personen of partijen niet meer met elkaar kunnen of willen praten om een conflict op te lossen. Een mediator kan de gesprekken weer op gang brengen, leiden en later ook toezien op de naleving van afspraken.

 

Het is niet de taak van een bemiddelaar om te oordelen, de bemiddelaar is per definitie neutraal. Een goede bemiddelaar zorgt dat de partijen zelf het probleem oplossen en bied slechts een helpende hand door advies en begeleiding tijdens de gesprekken. Het vertrouwen in de bemiddelaar is dan ook zeer belangrijk. De betrokken partijen moeten er vanuit kunnen gaan dat de belangen van beide partijen gelijk behartigd worden.

 

Voorwaarden voor bemiddeling kunnen zijn:

 

    Het conflict kan niet opgelost worden door de betrokken personen of partijen zelf.

    Er moet een zekere bereidheid zijn om afspraken te maken.

    De betrokken partijen moeten of willen in de toekomst samen verder.

 

Hier vindt u meer informatie over mediation:

 

    Wat is mediation precies?

    Is mediation geschikt voor u?

    Hoe verloopt mediation?

    Wat kost mediation?

Werdepie Consulting B.V.

Email: info@werdepie.nl